Holte Tennisklub – Resiliens screening og mental robusthedstræning

I august 2019 startede et 6 måneders forløb med resiliens screening og mental robusthedstræning for unge dygtige tennisspillere i Holte tennisklub. Det har været utrolig spændende og lærerrigt både for de deltagende spillere, trænere og sportschef. Baggrunden for forløbet var Holte tennisklubs nysgerrighed på de unge dygtige spilleres mentale robusthed. Holte tennisklub ønskede et få en større viden om de unge spilleres mentale potentiale. De unge dygtige tennisspillere blev testet i august måned for deres evne for fleksibel tænkning, håndtering af følelser, optimisme tænkning, karakterstyrker, evnen til skabe relationer og kommunikation.

Gennem flere forskellige valide resiliens test fik trænere, spillerne og sportschefen i Holte tennisklub en større indsigt i de unge spilleres tro på egne evne samt kompetencen til at rumme og forstå egne og andres følelser under high performance. Analysen af resiliens testen viste om de unge dygtige spillere har evnen eller potentialet i at kunne udvikle fleksibilitet i egen tænkning ved at sætte ord og forhold sig analyserende til egne tanker, følelser og overbevisninger. Under mental robusthedstræningen trænede de unge dygtige tennisspillere fra Holte tennisklub strategier i tænke optimistisk, når de oplevede modgang under træning og kampe.

Alle de deltagende unge dygtige tennisspillere fra Holte tennisklub afviklede en VIA Karakterstyrke test, hvor spillerne, trænerne og sportschefen fik en indsigt i top og bund karakterstyrker for den enkelte spiller og hvordan disse kunne mobiliseres i svære valgsituationer under high performance ved tennis træning og kampe.

Mental robusthedstræningen har givet følgende udbytte for os i Holte tennisklub:

  • En større indsigt i spillernes mentale robusthed
  • En større indsigt i spillernes karakterstyrker
  • En større indsigt i spillernes tro på sig selv.
  • En større indsigt i spillernes evne til at håndtere mentale udfordringer.
“Vi som klub har været beriget med Martins store viden på det mentale område, vi har fået nye redskaber til at arbejde med det mentale i den daglige træning.”.
“Jag har stärkts i min förmåga att träna våra unga spelare i motstånd och har fått större insikt i spelarnas styrka och hur de mobiliseras under träning och matcher”.
“Vi har haft stor gavn af resiliens screening og mental robusthedstræningen og håber at se Martin igen her i Holte tennisklub for fortsat at støtte om at træning af spillernes mentale robusthed.”.

Send us mail

7 + 0 = ?

© Copyright Robusthed-MLC | E-mail: indrestyrke@robusthed-mlc.dk | Tlf.: (+45) 26 20 05 27

Resiliens Træneruddannelsen 2023 på Comwell Roskilde

X